Iedereen die aandacht krijgt... groeit

Ervaringen

Hieronder staan enkele ervaringen van ouders en/of kinderen.

Ervaring 72

Wij zijn zeer positief. In het begin vond onze dochter het soms lastig om naar je toe te gaan. Heeft maar kort geduurd. Daarna ging ze graag. Blij met een op een tijd, blij met luisterend oor en positieve gedachten. De basis voor zelfverzekerheid is gelegd. Mooi om te zien hoe alles nu aansluit. Jij was er toen wij geen uitweg meer zagen. Ouders en Meisje bijna 11 jaar.

Ervaring 71

Wij hebben onze dochter aangemeld bij Chantal omdat ze erg snel boos werd, negatieve gedachten heeft en gepest is. Onze dochter voelde zich door Chantal begrepen. Chantal is ontzettend lief en tegelijk ook heel duidelijk en eerlijk. Onze dochter vond het fijn om naar haar toe te gaan. Ze hielp ons als ouders ook heel fijn als we praktische vragen hadden of als er contact met school nodig was. Na een tijd bij Chantal in therapie te zijn geweest heeft ze ons geadviseerd met onze dochter naar de GGZ te gaan omdat er diepgaander onderzoek nodig is.  Totdat we daar aan de beurt waren is Chantal ons blijven helpen.  Ouders en Meisje 13

Ervaring 70

Wij kwamen bij Chantal terecht omdat onze zoon niet zo lekker in zijn velletje zat. Chantal heeft hem ontzettend goed geholpen door te kijken naar wat hij nodig had. Maar dat niet alleen. Ze heeft ook contact gehad met zijn juf en haar geholpen hem beter te begrijpen en hoe ze op een andere manier met hem kon omgaan. Daarnaast heeft ze ook mijn man en mij begeleid. Als vragen vanuit ons niet konden wachten tot de volgende oudersessie, kon dat altijd per telefoon of mail meteen besproken worden. Heel erg fijn! En het mooie: niet alleen heb ik mijn zoon (nog) beter leren begrijpen, ik heb ook nog wat dingen over mezelf opgestoken! Chantal is duidelijk, recht-door-zee en ging met heel veel aandacht en respect met onze zoon en ons om. Ontzettend bedankt, Chantal!

Ouders en jongen 9 jaar.

Ervaring 69

Onze zoon reageerde heel boos op alles en vooral naar kinderen. We zijn jou heel dankbaar dat je de boosheid die onze zoon van binnen had opgeslagen weg heb kunnen nemen en we er weer een vrolijke jongen voor terug hebben gekregen die weer leuk met klasgenootjes en andere kinderen speelt. We zijn heel blij deze stap te hebben genomen. Het is als ouder soms goed om te horen hoe je je eigen kind het beste kan benaderen. Dit geeft thuis veel meer rust. We hebben de therapie als positief ervaren. En zouden het zo weer doen.

Ouders en Jongen 8 jaar.

Ervaring 68

Ik ben ontzettend blij dat we Chantal gevonden hebben en dat mijn eerste gevoel van 'zij kan helpen' ook bevestigd is. Ik ben van mening dat de therapie hier mijn dochter heeft geholpen vertrouwen te krijgen dat er een oplossing gezocht wordt. Ik vind Chantal zeer betrokken. Ook toen het werk er eigenlijk op zat bleef ze betrokken. Zij is betrokken vanuit hart en niet alleen omdat het werk is.

Groetjes moeder en meisje 7 jaar.

Ervaring 67

Hoi! Ik ben iemand die bij Bloom was. In dit stukje schrijf ik hoe het was en hoe het ging bij de therapie. Oké, we gaan bij het begin beginnen..:
In het begin wou ik graag naar Chantal. Tot dat ik een weekendje op vakantie ging. Ik vond het te spannend en te eng. Ik zei zelfs tegen mama: ,, Ik wil ECHT niet naar Chantal! Ik wil mezelf niet veranderen. Ik ben zoals ik ben!''
Ik had het goed mis, Chantal is de beste!

Als je je eerste dag hebt bij haar komt, is het natuurlijk spannend. Ik weet zeker dat er kinderen waren die moesten huilen, of stil waren omdat het spannend is. Dat mag best wel even bij Chantal, maar niet te lang. Ik snap dat ook wel. Maar met je eerste dag gaan je papa en mama mee om kennis te maken. Het (even zo te noemen) Bloom huis is mega groot en super fijn. Toen ik binnen liep, was het al leuk! Je mama en papa gaan samen praten met Chantal wat er precies aan de hand is. Soms moet je ook wat dingetjes over jezelf vertellen. Maar wees niet bang, ik was toen ook heel verlegen hoor! Geeft niks, maar probeer wel gewoon eerlijk te blijven en echt te zeggen wat je voelt. Alles wat je zegt, schrijft Chantal op in een schriftje. Toen we beneden klaar waren, liepen we de trap op naar boven. Daar was het super! Chantal had bijna alles! Alle nieuwe spelletjes, spelletjes waar je met Chantal kennis mee kan maken. echt van alles! Maar. je bent er wel om te leren.

Door Chantal ken ik mezelf al veel beter dan eerst! In het begin was ik te verlegen om iets te zeggen of te vragen bij mensen in de supermarkt, of op de camping, bij een pretpark, dierentuin. noem maar op. Dus ik was heel erg verlegen. Ik zat een half jaar bij Chantal. In dat half jaar heb ik veel geoefend. Wat ik had was al veel minder! Zelfs in de zomervakantie zei ik iets tegen iedereen, en zoals net: ik ging boodschappen doen, en ik vroeg iets aan iemand die daar werkt.
Maar dat ik niet meer verlegen ben, komt vooral door Chantal en omdat ik graag journaliste en schrijfster wil worden, dan is het een beetje vreemd als je dan verlegen binnenkomt.

Voor de rest moet je zelf maar afwachten. Maar één ding zeg ik wel: Geniet van je tijd bij Chantal, en leer veel!

Veel plezier en succes! Groetjes, Kim van Barneveld

Ervaring 66

De samenwerking voelde goed. Open en eerlijk besprak jij dingen met onze zoon die wij thuis weer konden doorpakken. Hij zelf vond het prima om naar je toe te gaan, maar liep niet over van enthousiasme ;-) Hij vond het niet altijd leuk wat je hem vertelde maar het was nodig. Dus goed, eerlijk, transparant en met humor! Ook ons gedrag naar onze zoon toe heb je meegenomen en dat is denk ik de grootste leerschool. Actie en reactie naar elkaar en op elkaars gedrag. Wij hebben het oudercontact als prettig, eerlijk, open en leerzaam ervaren en je krijgt bevestiging van dingen die je eigenlijk ook wel weet. Terugkoppeling per mail en telefoon was heel prettig, we mogen je altijd bellen/mailen super! Heel prettig en fijn dat je contact hebt gehad met de juf. School ervaarde dit ook als positief! Het doel om onze zoon meer te leren omgaan met zijn boze buien is behaald, al blijft het een doorlopend leerproces voor zowel hem als ons zelf.

Groetjes Jongen 9 jaar en ouders.

Ervaring 65

De reden van aanmelding was dat onze zoon vreselijke driftbuien had, waarmee hij zelf en wij als ouders niet meer mee om konden gaan. Onze zoon ging zeker niet met tegenzin naar de therapie toe, dat zegt al genoeg. Hij heeft er zeker veel geleerd op een prettige manier en hij neemt de dingen die hij geleerd heeft mee. Hij kan nog wel boos worden maar de extreme driftbuien heeft hij onder controle. Jij, Chantal, hebt talent om met kinderen om te gaan. Dat straal je uit en dat heeft in ons geval zeker een hele positieve bijdrage gehad in het zo snel bereiken van het doel. Hartelijk dank voor alles.

Groetjes ouders en jongen 11 jaar.

Ervaring 64

Chantal, heel erg bedankt voor de therapie! Dankzij de gesprekken met jou hebben we onze dochter in korte tijd enorm zien groeien. Ze heeft echt een grote stap gezet. Het blijft moeilijk voor haar, maar ze gaat contacten niet meer uit de weg en ze heeft al veel positieve effecten gemerkt. Veel sneller en mooier dan we hadden durven dromen!

Nogmaals erg bedankt, en veel succes met je praktijk.

Groetjes meisje 16 jaar en ouders.

Ervaring 63

Mijn zoon van 10 jaar is nu bezig met de afrondinggesprekken bij Chantal. Een mooi moment om mijn (onze) ervaringen op te schrijven. Mijn zoon had behoorlijk problemen om zijn boosheid onder controle te houden dit uitte zich in agressief (slaan, schoppen) en brutaal gedrag (schreeuwen, schelden, weglopen).
Zijn zelfbeeld was gedaald tot ver onder nul, dat was nog het ergste. Inmiddels de wanhoop nabij kregen wij via school het kaartje van Chantal. Meteen een afspraak gemaakt en na telefonisch contact hadden we het gevoel: zij gaat ons helpen.
En het gevoel was goed, wat een prachtmens. Chantal gaat uit van het positieve in het kind,onze zoon voelt zich enorm op zijn gemak bij haar, en dat blijkt wel.
Al na 2 gesprekken hadden wij een totaal ander kind in huis en ook op school van de leraar horen we alleen maar positieve verhalen. Wat een verademing ons gezin functioneert weer als vanzelf zonder op onze tenen te hoeven lopen en onze zoon staat weer helemaal positief in het leven.
Hij is weer overtuigd van zijn eigen kunnen en weet dat hij een leuke knul is.
Eigenlijk ziet hij er tegen op om Chantal te moeten missen. Door middel van haar methode van gesprekken spelletjes quizen en andere leuke dingen (aldus mijn zoon) gaat het nu bijzonder goed en reageert hij zelfs zonder erover na te denken op een "normale" manier.

Chantal, enorm bedankt namens ons gezin en we hopen van harte dat ouders die dit lezen contact met je opnemen om ook hun kind zich weer lekker in hun vel te laten zitten.

Ervaring 62

We zijn erg tevreden over de sprongen die onze dochter de afgelopen maanden heeft gemaakt. Mede dankzij de therapie die ze van jou heeft mogen ontvangen! Langs deze weg willen we je hartelijk danken voor de door jou bewezen diensten! Onze dochter heeft er erg veel aan gehad. Bewondering hoe snel je haar vertrouwen voor je hebt weten te winnen.

Groetjes ouders en meisje 10 jaar.

Ervaring 61

Mijn dochter/kleinkind heeft bij jou een aantal sessies gevolgd, en het resultaat is enorm. Ze is gegroeid in het durven opkomen voor haarzelf, en ook in het uiten en duidelijk maken wat zij wil, en waarom, is ze veel sterker geworden.
Het is een meisje dat nu duidelijker weet dat ze dingen kan bereiken ook al is dit soms via een omweg. Jij hebt haar hiervoor die handvaten gegeven, wij zullen haar hierin blijven ondersteunen en stimuleren.

Nogmaals onze dank, namens ouder, oma en meisje 10jr.

Ervaring 60

Ik piekerde heel veel toen ik bij Chantal kwam, maar nu pieker ik (haast) niet meer.
Daar ben ik echt blij om, want ik zit nu ook beter in mijn vel. En het is leuk om te doen, want Chantal pusht je niet, maar doet het op een leuke, leerzame manier.

Ik ben heel blij dat ik bij Chantal kom, want je merkt na een tijdje dat het ook echt werkt! Dat is gewoon een superfijn gevoel. Meisje(11)

Ervaring 59

Medio 2008 zijn wij verhuisd van het Westland naar de Heuvelrug. Een verhuizing brengt altijd de nodige stress met zich mee, als je daarnaast je vertrouwde omgeving zoals school, huis, sportclub en  vooral je beste vriend achterlaat word je daar als kind natuurlijk niet vrolijker van!! Eigenlijk moet je alles weer "opbouwen"... uitgaande van een geheel onbekende omgeving  en dat is best eng!
Heel vaak wen je snel aan de nieuwe omgeving en vind je snel weer je 'plekje'' en maak je naast de beste vriend die je al had weer nieuwe vrienden en dat is toch ook weer heel leuk!
Maar soms..... lukt het niet helemaal zoals je het zou willen en heb je hierbij wat extra hulp nodig, dat is heel normaal, en is het heel fijn dat, naast je ouders, er nog iemand naast je staat die je kan helpen om weer lekker in je vel te komen.....zodat je weer met plezier kunt kijken naar je nieuwe omgeving.

Die iemand was voor ons Chantal! "Het steuntje"in de rug van Chantal heeft onze zoon van 11 goed gedaan! Gaandeweg leerde hij spelenderwijs om te gaan met de nieuwe situaties het heeft hem zeker geholpen zijn zelfvertrouwen terug te winnen.

Dank je Chantal voor dit steuntje in de rug, het is heel fijn om te zien dat onze zoon weer beter in zijn vel zit!! 

In het begin vond ik het heel eng, ik kende je helemaal niet, eigenlijk vond ik het maar stom. Maar later niet meer want het heeft me wel geholpen!!

Dank je wel.
Jongen 11 jaar.

Ervaring 58

Mijn zoon vond het meteen goed met jou. Dat is belangrijk, omdat je het samen moet doen. Belangrijk ook is dat het kind zelf moet willen. Dit was bij hem geen probleem. Hij wilde heel graag, want het steeds boos zijn vond hij maar niks. Hij spreekt nu ook over "zijn boze periode" en dit was voor dat wij jou om hulp gevraagd hadden.
Het mooie van kindertherapie is dat er in het hier en nu wordt gewerkt en dat het snel toepasbaar is en er dus ook snel resultaten zijn.
Op school ging het met mijn zoon al snel beter en thuis kreeg ik ook weer meer grip op hem. Voor mij was het ook weer leuk om samen iets te doen. Voorheen dacht ik: "Zolang ik hem niet hoor...". De relatie tussen mijn zoon en mij is weer goed en we doen weer leuke dingen samen en dat werkt ook weer positief voor hem.

Zowel hijzelf als ik zijn heel erg te spreken over deze vorm van hulp en natuurlijk in het bijzonder de hulp van jou Chantal.

Jongen 9 jaar en moeder.

Ervaring 57

Toen mijn zoon de eerste keren bij Chantal kwam, was het vooral zijn bedoeling om te kijken waarom hij zo snel boos wordt. En hoe hij daar dan het beste mee om kan gaan. Wat hij bij Chantal goed kon doen, is dit onderzoeken en benoemen, o.a. aan de hand van vergelijkingen met bepaalde dieren. Samen met Chantal kon hij zo zien dat hij een groei doormaakte. Door te bedenken wat deze dieren in situaties doen, kon hij zich voornemen om dit ook zelf toe te passen. Ook bijvoorbeeld als kinderen vervelend reageren op hem.

Het was voor hem ook fijn om wat over zijn gevoelens kwijt te kunnen bij Chantal.

Nu, na zo'n tien keer bij Chantal te zijn geweest, is mijn zoon (gelukkig) niet zozeer zelf veranderd, maar heeft hij wel wat handvaten om toe te passen. Hij zegt wel dat hij sommige dingen nog lastig vindt, maar ik vind het al knap dat hij dat goed kan aangeven. Als moeder heb ik er wel vertrouwen in dat mijn zoon nu een leuke nieuwe start kan gaan maken op de middelbare school.   

Moeder en Jongen 12 jaar.

Ervaring 56

Al meerdere malen hebben we pogingen gedaan om onze dochter van negen jaar weerbaarder te ´maken´; haar het gevoel te geven dat ze goed is zoals ze is, want dat is ze absoluut! Naast goed zoals ze is, is onze dochter ook erg gevoelig, ze pikt veel signalen op van de buitenwereld en heeft (had) moeite om die signalen buiten zichzelf te houden. Al na een paar sessies bij Chantal merkten we verschil: ze werd ´steviger´, meer in balans en kon veel beter omgaan met vervelende situaties. We zijn nu aan de afronding toe bij Chantal. Onze dochter gaat het vieren dat ze haar vaardigheid onder de knie heeft gekregen. Het is ontzettend knap van haar dat haar dit is gelukt en we zijn dan ook erg trots op haar. Chantal zijn we erg dankbaar dat ze met haar eigen prettige, open en duidelijke manier onze dochter heeft begeleid om deze grote stap te nemen!

En omdat het zo goed ging met de oudste, hebben we vrij snel bij Chantal aan de bel getrokken, toen bleek dat onze middelste steeds meer moeite had met inslapen. Huilbuien had ze en ontroostbaar was ze, maar zelf wist ze ook niet wat er was. Chantal begeleidde haar de eerste weken intensief. Een wekelijks gesprek (waar tweewekelijks gebruikelijk is), zelfs gesprekken op de slaapkamer van de middelste. En het hielp! De oorzaken kreeg Chantal boven water (wat ons na een week of acht nog niet in deze mate was gelukt) en met de handreikingen van Chantal kon onze dochter gelukkig weer verder. Inmiddels slaapt ze weer op een normale manier in en kan ze haar tranen gewoon laten gaan/komen.
Een probleemgezin zijn wij overigens allerminst! Mijn meiden zijn prettige, sociale en leuke meiden en nu, met de geleerde vaardigheid onder de arm, kunnen ze weer verder. En wij dus ook!

Chantal, bedankt voor de sessies met de dames.
Ouders, als u overweegt om uw kind te laten begeleiden door een therapeut:
Chantal is een betrokken, lieve vrouw, met oog voor uw kind.  

Ouders (moeder) en meisjes 8 en 9 jaar.

Ervaring 55

Lieve Chantal,

Ik ben hartstikke blij dat ik zo ver zou komen.
Dit allemaal leren, en dan ook nog zo snel, had ik echt niet verwacht! Ik ben echt heel erg trots op mezelf natuurlijk, maar ook op jou.
Heel erg bedankt voor alles wat je voor me gedaan hebt,ook op school.
Fijn dat je me erop hebt gewezen wát ik allemaal kan en hoe slim ík bén. 

Mede door deze sessies heb ik niet alleen vaardigheden geleerd maar ook meer zelfvertrouwen gekregen...

Meisje 12 jaar.

Ervaring 54

Ik ben nu ongeveer een half jaar bij Chantal geweest. Ik had moeite met contacten leggen en was erg onzeker. Nu ik bij Chantal ben geweest durf ik veel meer dingen zoals solicitatiegesprekken en zelf dingen ondernemen. Ik voelde me vertrouwd bij Chantal en ik vind het jammer dat ik het nu zelf moet doen zonder de hulp van haar.

Ik hoop dat ik altijd nog kan mailen.
Bedankt voor alles.
Groetjes, meisje 16 jaar.

Ervaring 53

Op school ging het niet goed met me, ik werd veel gepest. Omdat ik niet voor me zelf op kon komen werd het steeds erger. Uiteindelijk kreeg ik door de pestkoppen de kans om met mijn vrienden te spelen niet meer. Toen hebben mijn ouders een training bij bloomkindercoaching geregeld. Na een paar sessies ging het al steeds beter en uiteindelijk werd ik (bijna) niet meer gepest. Ik vond de training heel prettig en ik kan nu voor mijzelf en anderen op komen.

Meisje 11jaar

Ervaring 52

Wij zijn héél erg blij met de begeleiding van Chantal van onze jongste zoon van 11 jaar. Hij is naar Chantal toegegaan omdat hij nogal moeilijk om kon gaan met kritiek. Hij werd snel boos en kon zich tegenover leeftijdsgenoten ook wel agressief gedragen. Hij heeft geleerd om beter met zijn gevoelens om te gaan en aan te geven wat hem "dwars" zit. Daardoor zit hij gewoon "lekkerder in zijn vel" en is het, met name voor hem zelf maar ook voor ons allemaal (in ons gezin), veel gezelliger geworden. Zelf heb ik (als moeder) ook gesprekken gehad met Chantal om te "leren" op een andere manier met hem om te gaan. Voor ons is het belangrijkste dat we op een positieve manier met elkaar omgaan!  Conclusie: een hele goede beslissing om onze zoon te laten coachen door Chantal, het heeft ons allemaal goed gedaan ;-)

Ervaring 51

Eind vorig jaar kreeg mijn zoon (10 jaar)  steeds meer problemen in zijn omgang met andere kinderen met name op school. Daar hij voorheen altijd met veel plezier naar school ging werd het nu vaak een drama.
Hij had erg veel moeite met mede-leerlingen en hun uitlatingen. Thuis zette hij zich continu af en werd om het minste of geringste boos. Dit kwam de sfeer niet altijd ten goede.
Met andere kinderen speelde hij bijna niet meer. Hij kon niet goed overweg met anderen.

Na gesprekken met de leerkracht adviseerde hij om een op zoek te gaan naar een kindertherapeut.
Diezelfde dag had ik al contact met Chantal en het voelde voor mij als moeder gelijk goed aan. Een week later hadden we al de intake.
Mijn zoon vond het in het begin nog wat eng om alleen op zolder te zitten met een "vreemde". Na de eerste sessie was dit gevoel al gelijk weg en ging hij altijd opgetogen naar Chantal toe. Chantal heeft hem geleerd met zijn gevoelens om te gaan en in situaties waar hij zich niet prettig bij voelt bij zichzelf te blijven.
Mijn kind heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen, speelt weer met allerlei kinderen (en klasgenootjes) en zit duidelijk beter in zijn vel.

Wij als ouders zijn heel erg blij dat Chantal dit aan onze zoon heeft mee kunnen geven. Voor ouders die hulp nodig hebben voor hun kinderen zal ik Chantal zeker aanraden.

Ervaring 50

Chantal bedankt voor alle dingen die je me hebt geleerd, ik ben daar heel erg dankbaar voor. Ik vond het heel erg leuk om naar u toe te gaan, we deden oefeningen, we praatten en we deden spelletjes. Ik heb er veel aan gehad en ik heb er nu nog veel aan. Het heeft me erg geholpen zonder u had ik niet zoveel zelfvertrouwen gehad als ik nu heb dat vind ik erg fijn.

Groetjes jongen 12 jaar.

Ervaring 49

Toen ik net in de eerste klas kwam ging het niet zo goed met mij.
Ik haalde hele goede cijfers maar toch voelde ik me verdrietig.
Als ik huiswerk moest maken of op school was raakte ik snel in paniek of werd verdrietig. ik zag al een berg op tegen mijn huiswerk en moest van mijzelf wel 3 keer checken of ik al mijn huiswerk gedaan had.
Ik was elke dag tot 8 uur 's avonds met mijn huiswerk bezig en was altijd ontzettend moe. Mijn moeder kreeg toen van iemand een tip over Chantal. We zijn meteen op gesprek gegaan.
Ik vond het fijn wanneer ik bij Chantal was omdat zij mij echt goed begreep en altijd vrolijk was. We deden wat oefeningen en elke week voelde ik me beter. nu ik klaar ben voel ik me echt super. Ik ben heel relaxt en zie niet meer tegen mijn huiswerk op. Ik heb ook steeds meer contact met vriendinnen op school.
Als mij de vraag gesteld werd "zou jij Chantal aanraden"? dan zou ik zeggen jazeker want het heeft mij echt geholpen.

Meisje 13 jaar.

Ervaring 48

Ik vond de sessies bij Chantal altijd erg leuk, en ik voelde me er altijd erg op mijn gemak. Haar manier van werken is erg goed, en ze laat je ook geen dingen doen die je niet wilt. Bovendien begrijpt ze je echt, en is ze heel erg aardig. Kortom, als je ergens hulp bij nodig heb, zoals ik, ga dan naar Chantal!

Meisje 15 jaar.

Ervaring 47

Lieve Chantal, wat zijn wij blij dat we jou gevonden hebben!!!

Ons verhaal:
Onze zoon kon zichzelf niet goed weren tegen sommige kinderen en volwassenen. Hij droeg de hele wereld op zijn schouders en voelde zich snel verantwoordelijk voor alles en iedereen. Door dit alles kwam onze zoon in de knoop met zichzelf en werd erg gesloten naar zijn omgeving.
Voor de eerste afspraak waren wij best zenuwachtig maar het voelde bij binnenkomst eigenlijk direct goed. Eenmaal op weg naar huis was iedereen opgelucht en blij, we waren overtuigd dat Chantal onze zoon de oplossing ging bieden die hij zo hard nodig had.
Het is bijna niet te geloven wat een enorme ommezwaai mijn zoon in korte tijd maakte. Hij was weer open, voelde zich vrijer en gelukkiger. Mensen in zijn omgeving viel het ook op. De juf zei: ik heb een heel ander kind in de klas zitten, hij ziet me niet meer als de grote enge juf maar gewoon zijn juf. Op school behaalde hij ook merkbaar betere resultaten. Inmiddels heeft onze zoon de sessies afgesloten en geleerd wat hij wilde bereiken. Wij en zijn anderen supporters zijn enorm trots op wat hij samen met Chantal bereikt heeft en dat gaan we uitgebreid vieren.
Onze zoon heeft op een fijne en ongedwongen manier een topprestatie neergezet.

Chantal super bedankt!

Zoon 8 jaar en zijn grootste fans.

Ervaring 46

Onze dochter is 11 jaar en is een jaar lang heel erg gepest op haar oude basisschool. Door het pesten hebben wij haar van school af moeten halen.
Dit was best heel ingrijpend voor haar. Zij zat in haar laatste klas  "groep 8" en om haar dan nog van school te halen... Toch was deze keuze bepalend dat zij toch goed in haar vel kwam te zitten, want de nieuwe klasgenootjes hebben haar goed en warm vol ontvangen.
Waardoor zij weer heel langzaam haar zelfvertrouwen kon opbouwen.

Mede dankzij Chantal heeft zij geleerd dat je gewoon jezelf kan zijn en trots kan zijn wie je bent.

Ervaring 45

In september 2009 hebben we contact met Chantal opgenomen ivm de woede-aanvallen die onze zoon had.
Toevallig stond er van Chantal een artikel in de plaatselijke krant. Als moeder heb ik eerst gebeld of onze zoon zou passen in haar praktijk. Hij heeft een stoornis in het autistisch spectrum, mogelijk Asperger. Al door de telefoon had ik een erg goed gesprek en het gevoel dat zij ons zou kunnen helpen. Maar alles zou afhangen van de kennismaking tussen hem en Chantal. Dit pakte heel goed uit. Daarna is hij elke twee weken bij Chantal geweest.
Zelf zegt hij erover: Chantal is heel aardig en ik heb veel geleerd. Ik kan nu de nachtmerries verdrijven en de pesterijen negeren. En ik wordt minder snel boos. Ik heb ook wat meer zelfvertrouwen.
Als ouders kunnen we ook zeggen dat onze zoon veranderd is. Met name de boze buien zijn minder vaak en als hij ze heeft veel minder heftig. Nu kan er met hem gepraat worden en is hij niet helemaal in boze bui opgesloten. Hij durft makkelijker nieuwe dingen te ondernemen.

Al met al wij zijn alle drie blij dat we de stap gezet hebben.
Chantal, nogmaals heel hartelijk dank.

Ervaring 44

Meisje 10 jaar:
Ik vond het superleuk en ik heb er veel van geleerd. Ik heb vooral geleerd hoe ik voor mezelf op moet komen en om stevig te staan. We deden altijd leuke spelletjes om van te leren zoals: kikker be cool.
Chantal, je bent superlief en ook heel gezellig! Ik keek er altijd naar uit om weer te komen! Ik heb er veel aan gehad en vind het jammer dat het niet meer nodig is. 

Moeder: 
Chantal, ik vind je een fijne en rustige persoonlijkheid.
Mijn dochter voelde zich eigenlijk direct op haar gemak bij jou. Het doel was dat ze zich zelfverzekerder zou voelen met name naar vriendinnetjes en dat ze zou leren dat ze er mag zijn zoals ze is.
Ik zie duidelijk een verbetering sinds ze bij jou is geweest. Ze is zelfverzekerder en staat zowel letterlijk als figuurlijk steviger in haar schoenen. 

Nogmaals bedankt voor de fijne begeleiding!

Ervaring 43

Onze dochter (8 jaar) heeft bij Chantal vooral gewerkt aan haar weerbaarheid. Dat is gelukt.
Zij kwam erg weinig op voor zichzelf, liet de dingen gebeuren en over zich heen komen. Ze was ook erg gevoelig voor wat andere mensen van haar vinden. Door de gesprekjes en het knutselen met Chantal heeft zij geleerd dat zij gewoon zichzelf mag zijn en voor zichzelf mag, nee moet opkomen. Dat hoeft niet met een grote mond, maar je kunt wel duidelijk zeggen wat je vindt.
Dat is een positieve verandering die wij als ouders heel duidelijk zien. Onze dochter heeft zo meer zelfvertrouwen gekregen en geniet duidelijk meer van het leven. Zij doet nu dingen die zij vroeger niet durfde en gaat op dingen af waar zij onzeker over is. Wij vonden het daarbij wel belangrijk dit traject voor onze dochter niet "te gewichtig" te maken: zij vertelde er weinig over en dat hebben we vooral maar zo gelaten. Ook bij de start hebben we er niet veel gedoe om gemaakt. Hierdoor kon onze dochter zonder veel ballast aan de gesprekken beginnen.

Ervaring 42

Onze zoon is 10 jaar en hij is bij Chantal terecht gekomen via een flyer op school. Onze zoon heeft problemen met het leggen van contacten en daarnaast zit hij niet lekker in zijn vel. Hij is erg onzeker, heeft faalangst (en andere angsten), en hij heeft een negatief zelfbeeld. Ook is hij erg gevoelig en veel te lief, hij kan niet voor zichzelf opkomen.
Dit veroorzaakt problemen thuis en op school en geeft veel verdriet. Hij is een paar maanden bij Chantal geweest, en hij vond het altijd leuk, maar hij boekte helaas niet voldoende vooruitgang. Chantal heeft hem nu doorgestuurd naar psychologen/orthopedagogen praktijk Atria in Ede. We hebben het vermoeden dat er bij hem meer aan de hand is en dat gaat nu onderzocht worden. We hopen dat het in de toekomst beter met hem zal gaan, en dat wij als ouders leren hoe we het beste met hem om kunnen gaan.
Chantal, bedankt voor alle hulp.

Ervaring 41

Onze dochter van 8 had al vanaf groep 1 kenmerken van faalangst. Omdat zij een mondige spontane griet is, kwam dit op school niet heel duidelijk tot uiting totdat er werkjes kwamen die met tijdsdruk gedaan moesten worden. Ze sliep steeds slechter en kwam veelvuldig haar bed uit. Gaf daarbij aan bang te zijn niks te kunnen. Daarnaast had zij vrij heftige angst voor honden en situaties die zij niet kon overzien (tandarts). Nadat ik een gesprek had gehad met de directeur van onze school die mij de folder van "Bloom" gaf ben ik met haar bij Chantal gekomen.
Iedere twee weken mocht onze dochter naar Chantal toe. Dit was voor haar een feestje. De eerste doorbraak was er al vrij snel. Janine reageerde heel goed op het boekje Relaxkids. (een vorm van onspanningsoefeningen in een leuk verhaaltje) Ik kocht zelf het boekje en merkte dat Janine na zo'n verhaaltje 's avonds rustig ging slapen. Ze kwam van de een op andere dag haar bed niet meer uit en sliep ook 's nachts door. 
Chantal sprak met de juf en die verstopte het klokje tijdens het testen. Ook dit ging beter.   Wonderlijk was dat (het zal ongeveer de 5e keer geweest zijn dat ze bij Chantal was) ik Janine ging ophalen en zij in de woonkamer zat bij MAX. De grote herder van Chantal.
Toen we de eerste keer aanbelden begon ze te huilen toen ze een hond hoorde blaffen en wilde ze bijna niet naar binnen. Nu zat ze op de bank en lag de hond aan haar voeten ???!!!!!!  Wat een zelfvertrouwen kreeg mijn kind erbij in een paar maanden.
Vorige week is Janine de laatste keer bij Chantal geweest. Wat vond ze dat erg.....  Maar wat ben ik blij dat ik Chantal gevonden heb...

Ervaring 40

Toen onze dochter vorig jaar in groep 8 van de basisschool zat, zag ze enorm op tegen de overgang naar het voortgezet onderwijs. Wij maakten ons hier wel wat zorgen over en zochten naar een laagdrempelige manier om haar hierbij te helpen. Via een poster in het gezondheidscentrum kwamen we bij Chantal terecht.
Zij had direct een "klik" met onze dochter en ging met haar aan de slag. Inmiddels heeft ze het eerste halfjaar op de middelbare school achter de rug en geeft ze zelf aan dat ze helemaal haar plek heeft gevonden. Ze is klassenvertegenwoordiger, gaat naar schoolfeesten, heeft al de nodige nieuwe vriendinnen en haalt mooie cijfers. We zijn ervan overtuigd dat dit mede te danken is aan de positieve manier waarop Chantal met onze dochter hieraan heeft gewerkt!

Ervaring 39

Lieve Chantal, 

Ik vind het heel erg lief zoals je mij hebt geholpen met waar ik moeite mee had. Ik had nl. vaak last van buikpijn en was zenuwachtig als ik rekentoetsen moest doen. In het begin had ik helemaal niet zo'n zin om naar jou te gaan, maar we gingen steeds hele leuke dingen doen, zoals knutselen (daar houd ik heel erg van!). Ik kon goed met jou praten over mijn problemen en dat was fijn. Je hebt me geleerd hoe ik er mee om moest gaan en daar had ik veel aan. Nu nog steeds. Je bent heel lief en ik wil je bedanken dat je me zo goed hebt geholpen. Het gaat nu heel erg goed met mij.

Meisje 10 jaar.

Ervaring 38

Ik ben naar Chantal toe gegaan omdat ik altijd super gespannen ben bij toetsen. En niet goed tegen grote veranderingen kan zoals naar een nieuwe school gaan. Ook was ik heel bang thuis en durfde ik niet snel met onbekende mensen te gaan praten. Mijn zelfvertrouwen was er ook niet echt...
De 1ste keer dat ik er kwam was, zeg maar, een kennismaking... Ik ben altijd super zenuwachtig als ik ergens voor het eerst heen ga, maar hier had ik dat helemaal niet. Ik voelde me rustig en ontspannen alsof het normaal was. Het voelde al meteen goed! Ik heb geleerd om met bovenstaande punten om te gaan en zit daardoor ook beter in mijn vel. Ze leert je alles in een positieve manier. Dat is super fijn! De ene keer gingen we gewoon praten over problemen en de andere keer deden we spelletjes. Soms kwam ik ook ineens dingen tegen die ik nog helemaal niet wist over mezelf.
Ik kon ook alles vertellen... alles wat je dwars zit! En dat blijft ook alleen dan bij Chantal en nergens anders!
Ik ben nu veel minder gespannen met de toetsen omdat ik op een positieve manier ernaar kijk. 'Meer dan je best kun je niet doen'!! Hierdoor ben ik ook meer in mezelf gaan geloven. Ik heb dat nooit zo gedaan maar ik leerde inzien dat je goed bent zoals je bent."Blijf jezelf, andere moeten je maar nemen zoals je bent'! Met contacten naar andere mensen was ik altijd bang dat ik niet goed genoeg was en dat de mensen altijd gelijk een oordeel hadden. Nu denk ik: Laat die mensen maar denken wat ze denken. Ik ben wie ik ben en zal niet gaan veranderen omdat die mensen misschien anders over mij denken!

 Meisje 16 jaar.

Ervaring 37

Het gaat super met onze zoon, hij is gegroeid op sociaal emotioneel gebied en zit lekker in zijn vel. Groep 7 doet hem ook goed, hij gaat volgend jaar naar een plusklas voor extra uitdaging.
Maar het belangrijkste is dat hij goed in zijn vel zit. Succes met alles wat je aan het doen bent! Het is ons erg goed bevallen!!!

Groeten ouders en jongen 10 jaar.

Ervaring 36

Ik ben Fien. Ik heb ook bij Bloom gezeten omdat ik weinig zelfvertrouwen had.
Chantal heeft met mij oefeningetjes gedaan waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg.
Ik had ook meer zelfvertrouwen gekregen voor toetsen en zo... Dan deed ze met mij leuke oefeningetjes die ik altijd voor een toets kon doen, en die hielpen.
En daarna deden we nog leuke spelletjes. Je mocht ook een tekening maken van jezelf en dan schrijven wat je het leukste vond.
Het heeft heel erg veel geholpen.
Ik bedank Chantal heel erg voor de goede hulp!!!!!

Groetjes: Fien

Ervaring 35

Hoi ik ben Ilse, en ik ben twaalf jaar.Ik ben bij Bloom om mijn zelf vertrouwen terug te krijgen en om niet voor andere mensen in te denken van wat zij misschien wel van mij dachten. Ik was heel onzeker over mij zelf, ik dacht dat mensen mij niet aardig vonden en niet met mij wilden omgaan. Mijn onzekerheid kwam vooral door omdat ik in groep 4 tot en met groep 7 wel ben gepest. In groep 5 heb ik een cursus gedaan om mijn zelfvertrouwen weer op te bouwen, wat eigenlijk voor niets was. In groep 6 ben ik in mekaar geslagen door 4 kinderen uit mijn eigenklas! ik heb van de dokter aangifte moeten doen, wat ik ook gedaan heb. Ik heb dus eigenlijk geen leuke schooltijd gehad.
Voor anderen denken was ook een reden om bij Bloom te komen. Ik dacht dat niemand mij aardig vond en dat er als er groepjes gemaakt moesten worden niemand bij mij in het groepje wou, wat dus helemaal niet zo was. Nu heb ik mijn zelfvertrouwen weer terug, ik weet ook dat ik niet voor andere kinderen/mensen moet gaan indenken want je maakt het er alleen maar erger van, dat doe ik nu niet meer, ik denk zelf nu bijna altijd positief over mijzelf en als ik dat niet deed ging ik dus voor andere mensen denken.

Ervaring 34

Onze zoon Ricardo heeft zijn opa verloren door een tragisch auto ongeluk. Dit gebeurde in mei 2005, Ricardo was toen 4 jaar oud. Door de jaren heen dachten wij als ouders zijnde dat hij zich er aardig door heen sloeg, maar op een gegeven moment bleef hij maar herhalen dat hij zijn opa heel erg miste. Dit uitte zich met heel veel stil verdriet en met zich zelf veel in de knoop zitten. Elke dag naar school gaan was een drama. Wij als ouders stonden machteloos.
De school heeft toen aangegeven dat hij kon meedoen met een SOVA traing (sociale vaardigheids training). Dit heeft hij gedaan maar dit bleek voor hem toch niet voldoende te zijn. De juf van Ricardo kwam toen met het idee om de website van Chantal eens te bekijken en eventueel contact met haar op te nemen. De website sprak ons zo goed aan dat ik gelijk de volgende dag contact heb opgenomen met haar. We konden al vrij snel terecht doordat er iemand uitviel en Ricardo die plek kon innemen.
Het intake gesprek was erg emotioneel, ook voor mijzelf. Maar ik had al gelijk het gevoel dat het goed was om hier te zijn. De eerste keer dat Ricardo alleen ging waren er nog tranen en mocht ik erbij blijven, daarna is hij een aantal keren alleen gegaan en elke keer als ik hem kwam ophalen was hij zeer opgelucht.
Kinderen uit zijn klas gingen vragen waar hij steeds naar toe ging? Als antwoord kregen de kinderen: Er zit iets in mijn hoofd en het gaat over mijn opa die dood is en dat moet eruit! Vandaag is hij voor de laatste keer geweest en dat vond hij best wel jammer.
Maar zoals Chantal zo mooi verwoorde: Je kan het nu alleen.   

Chantal bedankt voor alles, door jou hebben wij weer een vrolijke Ricardo terug !!!

Ervaring 33

Begin groep 5 kwamen wij erachter dat onze oudste bezig was om faalangst te ontwikkelen. Dit was de reden dat we bij Chantal aanklopte om eens met ons mee te kijken/een handje te helpen.
Een paar maanden zijn we hard bezig geweest, zowel thuis als bij Chantal. Onze oudste heeft het altijd erg leuk gevonden om naar Chantal te gaan. Hij heeft het altijd prettig ervaren en voelde zich vrij om te zeggen wat hem dwars zat. In deze periode heeft onze oudste, maar ook wij als ouders, veel geleerd.
We zijn dan ook blij om nu te kunnen zeggen dat het het allemaal waard is geweest. De faalangst is nog steeds wel eens aanwezig, maar we kunnen er nu over praten en afspraken maken.
Wij hebben in de tijd bij Chantal onze oudste zien groeien!

Jongen 9 jaar en zijn ouders

Ervaring 32

Onze dochter is een aantal keer bij Chantal geweest omdat ze vaak aangaf "vol" te zitten in haar hoofd.
Het resultaat is enorm, als ze naar bed gaat kan ze welliswaar niet meteen in slaap komen, maar ze is een stuk rustiger in haar hoofd. 
We horen haar nooit meer zeggen dat ze zo vol zit in haar hoofdje.  Het mailverkeer tussentijds hebben we ook als zeer prettig en erg betrokken ervaren.
Chantal dank je wel voor je luisterend oor en goede adviezen!

Ouders en meisje 8 jaar.

Ervaring 31

Hoi Chantal,
Wil je graag even op de hoogte stellen van de bevindingen van Atria waar jij ons in april naar hebt doorverwezen. Onze dochter is bij Atria onderzocht en heeft verschillende testjes ondergaan.
Conclusie is ze een stoornis in het Autisme spectrum heeft diagnose is PPD-NOS. Wilde je dit toch even laten weten en je bedanken dat je ons hebt doorgestuurd. Onze dochter vindt het wel fijn om te weten waar haar angsten e.d. vandaan komen.
In Januari zal er gestart worden met een aantal acceptatie gesprekken en daarna zal zij onder behandeling gaan voor haar angsten. Al met al positieve ontwikkelingen.

Nogmaals dank.
Groeten ouders en meisje 10 jaar

Ervaring 30

Wij kwamen met onze zoon naar Chantal toe omdat hij moeite had om zijn boosheid op een voor hem prettige manier te uiten. Wanneer hij boos werd stond zijn boosheid vaak niet in verhouding tot het voorval en wanneer hij de situatie met woorden niet meer aan kon kon hij ook wel een stomp uitdelen. Sinds zijn bezoekjes aan Chantal heeft hij niet meer zo'n extreem boze bui gehad maar weet hij beter zijn gevoelens te uiten en over bepaalde zaken te praten. Chantal heeft hem uitgelegd dat boos zijn mag en dat het ook een hele goede functie heeft maar dat de boosheid ook iets minder kan, het hoeft niet direct zo enorm groot te worden. Dit heeft zij vooral via speltechnieken met hem bereikt.
  Wij sluiten komende week onze sessies af maar kijken terug op een hele prettige en leerzame periode voor onze zoon maar zeker ook voor ons.

Ouders, jongen 7 jaar

Ervaring 29

Onze dochter had thuis erg last van boze buien. Ze vond dit zelf erg lastig en had het er moeilijk mee. Maar zodra ze eenmaal boos was, kon ze er "niet uit komen". Dit legde ook een stempel op de rest van het gezin.
Na de therapie bij Bloom gaat het veel beter. Ze is heus nog wel eens boos (dat zijn we allemaal wel eens) maar het escaleert niet meer zo.
Ook kan ze er zelf beter mee omgaan. Ze heeft geleerd dat het helemaal niet erg is om boos te zijn. Ze weet nu ook wat ze kan doen om er beter mee om te gaan. Ze blijft nu niet meer zo in haar boosheid hangen.
Ook heeft onze dochter meer zelfvertrouwen gekregen. Dit merken we aan de reacties die ze geeft, maar ook aan haar hele houding.
Het is mooi om te zien hoe ze daarin gegroeid is in de weken dat ze bij je is geweest.

Chantal, bedankt voor alles!
Ouders en meisje 9 jaar.

Ervaring 28

De reden dat ik bij Chantal kwam was dat ik erg opvliegerig was. Ik had erg veel conflicten op school daardoor had ik ook weinig zelfvertrouwen.
Chantal hielp me goed met mijn knelpunten en begreep goed wat ik bedoelde. Ik ben erg geholpen door de therapie van Chantal. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Chantal. Ik vond de ontspanningsoefeningen heel fijn om te doen. Nu voel ik me een stuk minder opvliegerig en heb ik veel meer zelfvertrouwen. Op school heb ik bijna geen conflicten meer en ik ga met veel meer plezier naar school.

Jongen 11 jaar.

Ervaring 27

Allereerst was het fijn om bij iemand aan te kloppen die kon meekijken hoe wij onze zoon konden begeleiden als hij niet goed in zijn vel zat.  Hij zelf vond het fijn, leuk en gezellig met Chantal.
Wij zien ook met elkaar een grote verbetering. Hij is veel beheerster geworden en wij ouders begeleiden hem hier op de juiste manier mee [waarop wij van Chantal bevestiging kregen]. Verder; met dat wij op internet zelf wat dingen hadden opgezocht en met eigen inzichten, was de begeleiding en hulp van Chantal erg welkom en fijn. Fijn om bevestigingen van Chantal te krijgen om onze zoon op de juiste manier te benaderen, te sturen en te begeleiden/helpen. Wij willen je heel erg bedanken voor de begeleiding, steun en bevestigingen die wij van jou kregen!!

Met vriendelijke groeten,
Ouders en jongen 8 jaar.

Ervaring 26

Wij hebben de begeleiding van onze zoon buitengewoon prettig ervaren. Normaal ben vooral ik nogal sceptisch ten opzichte van psychologie, hijzelf ook trouwens. We hebben echter gemerkt dat hij gedurende het verloop van de sessies meer en meer opknapte en afstand deed van zijn angsten. Zelf geeft die boef aan dat hij er niet veel aan gehad heeft en dat hij gewoon goed heeft meegewerkt. We zijn nu een half jaar en nog geen 10 sessies verder en hij voelt zich geen buitenbeentje meer en is van zijn angsten af. Het laatste punt om hem beter in zijn vel te laten zitten is het laten krijgen van uitdaging op school en daar wordt nu hard aan gewerkt. Je had al vlot door dat dat laatste vooral de grootste oorzaak was van zijn gevoel van onbehagen. De laagdrempeligheid van de behandelingen, de goede onderlinge communicatie en het gemak van een vast deskundig aanspreekpunt, mocht zich in de toekomst weer een periode van angst of onzekerheid zich van hem meester maken, was en is erg prettig. Voor een jongen als hij zijn geduld, een luisterend oor en de juiste begeleiding absoluut noodzakelijk om hem richting zelfstandigheid te krijgen. Bedankt voor de bijdrage hieraan Chantal!

Ouders en jongen 8 jaar

Ervaring 25

Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding van jou aan onze zoon. Je hebt steeds een kort lijntje met ons gehouden en daardoor waren we steeds goed op de hoogte. Het is goed te zien dat je steeds aansloot bij wat hem bezighield.  Eerst met name de concentratieproblemen, maar later ook zijn problemen, en vragen en boosheid rondom zijn adoptieverleden. 
We zien dan ook resultaten, met name in zijn openheid om over dingen te praten. Verder is zijn gedrag bij mama flink verbeterd, daar zijn we heel erg blij mee.

Ouders en jongen 9 jaar

Ervaring 24

Wij willen je bedanken voor je inzet om onze dochter en ons zoveel mogelijk met raad en daad bij te staan. Je hebt er vanuit jouw positie als therapeut alles aan gedaan om haar te helpen. Het doel om onze dochter weer naar school te krijgen heb je niet bereikt en ons daarom doorverwezen naar meer gespecialiseerde kindertherapie. We hebben daar nu de eerste stappen gezet en hopen dat zij iets kan bereiken. Dank voor je inzet en betrokkenheid.

Ouders en meisje 12 jaar

Ervaring 23

Onze zoon werd nogal snel boos. Via vrienden werden we begin 2011 op Bloom gewezen. En dit is ons zeer goed bevallen! Hij zag het zelf niet zo zitten om er naar toe te gaan, natuurlijk was dat eng en spannend. En wat ook meespeelde: wat moest hij in de klas zeggen als hij weg moest? Maar Chantal won gelijk z'n vertrouwen door aan te geven dat hij mocht bepalen hoe vaak hij zou komen. Dus vanaf toen ging hij met goed gemoed naar Chantal. En met resultaat. Chantal leerde hem met z'n boosheid omgaan. Ook kregen wij en de juf op school bepaalde handvatten. Onze zoon was naar ons toe erg open over z'n sessies en dat vonden wij prettig. We merkten al snel vooruitgang en Chantal kreeg na 5x van onze zoon de mededeling dat het goed was. En dat hij wel weer wilde komen als het wat minder met 'm zou gaan.
In het nieuwe schooljaar kreeg onze zoon een aantal heftige dingen in z'n omgeving te verwerken en uitte dit in boosheid, ook was hij wel bang om alleen te zijn. Dus namen wij net na nieuwjaar weer contact op met Chantal. Hier was hij het helemaal niet mee eens. Chantal had snel tijd voor hem en in 3 sessies was hij weer geholpen.
Het uit de klas gaan was voor hem al niet meer zo'n probleem of hij antwoordde niet op de vragen van klasgenootjes of hij had wel een klein leugentje om bestwil klaar (maar dat mag wel).
Chantal bedankt! Voor hoe je onze zoon geholpen hebt, je aandacht. Maar ook de tips naar ons en de juf op school toe.
Onze zoon wordt zeker nog wel eens boos maar weet daar steeds beter mee om te gaan. Als het in de toekomst nodig is dat hij weer eens geholpen moet worden weten wij dat Chantal hem kan helpen.
Toevoeging:
gisteravond waren er 10 min. gesprekjes op school. Hier gaf de juf aan dat het een stuk beter met hem gaat. En ook de tips van Chantal naar de juf toe heeft ze wat aan en werkt.

Ouders, juf en jongen 9 jaar

Ervaring 22

Na slechts 5 sessies met onze zoon was het gewenste resultaat bereikt. Er is een bewustzijn bij hem gekweekt ten aanzien van zijn gedrag en de invloed hiervan op zijn omgeving.
Onze zoon heeft de sessies als prettig ervaren en ging er met plezier heen. Fijn om te zien dat er niet onnodig lang is doorgegaan maar dat je, samen met hem, hebt geconcludeerd dat al na 5 keer het gewenste resultaat is bereikt.
Hij is zich nu bewust van zijn toontje en wij merken een duidelijk verschil. We hopen dat hij met deze kennis zich verder zal ontwikkelen tot een jongen die zijn mannetje staat in de maatschappij.

Ouders en jongen 12 jaar.

Ervaring 21

Onze zoon heeft hard gewerkt aan zijn zelfstandigheid bij jou.Hij neemt nu zelf meer alledaagse beslissingen .Ook vinden wij hem erg gegroeid in dingen 'buiten' ons gezin. Het is goed om te zien dat hij dit eerst samen met een vriendje heeft geprobeerd, maar dat hij het nu ook alleen durft.Hij gaat echt meer zijn eigen weg. Daar zijn we blij mee, maar moeten hier als ouders nog wel een beetje aan wennen ;-) Het uiteindelijke doel waarvoor onze zoon bij jou kwam heeft hij nog niet helemaal behaald; vrijuit durven praten in de klas. Wel durfde hij later in het schooljaar makkelijker naar de juf te stappen om iets te vragen of te zeggen.

Dit blijft een aandachtspunt waaraan hij ook in groep 8 wil gaan werken; hij heeft al een gesprek met de nieuwe meester gehad en die heeft ook alle medewerking en een luisterend oor geboden; fijn.We vinden het goed dat onze zoon eerst zijn kracht gaat voelen/ voelt in alles wat hij al bereikt heeft; daarna is het misschien tijd voor de volgende stap. Maar eerst even genieten!Persoonlijk heb ik veel gehad aan je begeleiding zowel telefonisch als tijdens een oudersessie. Gewoon de praktische tips en handvatten waar ik mee verder kon; bedankt!

We zijn je dankbaar voor je inzet en begeleiding naar onze zoon toe!
Ouders en jongen 11 jaar.

Ervaring 20

Sindy heeft de sessies als prettig ervaren en zeker het gevoel gehad dat ze ermee geholpen is.
Bepaalde karaktereigenschappen kan je niet veranderen, maar wel leren mee omgaan, en dat is wat Sindy geleerd heeft.

Er zijn dingen die je niet altijd met je ouders kunt bespreken, dan is het fijn om te leren hoe je dit als kind het beste kan aanpakken.
Als ouder is het prettig feedback te krijgen zodat je je eigen kind beter kunt begrijpen. Logisch dat ook dit proces niet altijd soepeltjes zal verlopen, tenslotte kan je niet meer doen dan je best.
Wij hopen dan ook van harte dat Sindy nu voldoende is geholpen door bij Chantal geweest te zijn en dat ze de toekomst met vol vertrouwen en nog meer plezier tegemoet kan gaan.

Mijn advies als moeder is dan ook, help je kind over de streep, heeft het emotionele problemen of gebrek aan vertrouwen, zoek hulp en schaam je niet. En dan is Chantal, Bloom kindercoaching , een zeer geschikte therapie voor kind en ouder.

Bij deze Chantal bedankt!
Ouders en meisje 15 jaar

Ervaring 19

Onze dochter van 10 had veel moeite zich sociaal staande te houden in groep 6. Ze maakte zich erg veel zorgen over plagende opmerkingen van een aantal kinderen in haar groep. Ze sliep er slecht van, droomde naar en ging met buikpijn naar school. Door de Bloom-therapie leerde onze dochter haar zorgen in het juiste perspectief te plaatsen. Door praktische oefeningen en duidelijke doelen heeft ze geleerd hoe ze zichzelf sociaal beter staande kan houden. De therapie was voor haar een goede steun in de rug om zelf weer controle over de situatie op school te krijgen.

Ouders en meisje 10 jaar.

Ervaring 18

We zijn heel erg tevreden over Chantal. We brachten een boze gefrustreerde dochter (11 jaar) naar haar. De boosheid werd vooral geprojecteerd op de moeder en dat gaf in het gezin veel spanningen. Na 9 mnd hebben we een dochter die zich zelf en haar omgeving beter heeft leren begrijpen. Ze is vrolijker en heeft handvaten aangereikt gekregen om beter met haar emoties om te gaan. Ook thuis zijn de spanningen verdwenen omdat Chantal tips heeft gegeven hoe wij als ouders met bepaalde situaties moeten omgaan . Een leercurve voor het hele gezin die bij tijd en wijlen soms erg moeilijk was maar samen zijn we er veel sterker uitgekomen.

Ouders en dochter 11 jaar.

Ervaring 17

Onze ervaring over de therapie is absoluut positief. We hebben in de afgelopen periode duidelijke verandering bij onze dochter gezien. Ze is nog steeds erg gevoelig, maar weet nu wel hoe ze zich kan ontspannen en hoe ze beter haar grenzen kan aangeven in wat ze wel en niet wil en/of aan kan. Ze laat weer haar vrolijke kant zien, is meer ontspannen en kan beter relativeren. Het is bijzonder om te zien hoe ze dit in zo'n relatief korte tijd heeft geleerd en zij, maar zeker ook wij, zijn erg blij met het resultaat.

Erg bedankt!

Ouders en meisje 14 jaar.

Ervaring 16

Onze dochter is afgelopen maanden 8 keer bij je geweest oa ivm het leren omgaan met teleurstellingen. Ze vond het altijd prettig om naar je toe te gaan en voelde zich op haar gemak. Het is voor onze dochter vooral belangrijk gebleken dat wij haar serieus nemen in haar gevoel. We hebben regelmatig contact gehad over de voortgang (via mail, telefonisch en oudersessie). Dat was prettig.
We willen je nogmaals bedanken voor je tijd.

Hartelijke groeten, Meisje 10 jaar en ouders.

Ervaring 15

Wij zijn zeer tevreden over wat Chantal heeft gedaan voor onze zoon. Ze heeft hem laten inzien dat hij boos en onzeker mag zijn maar dat t niet hoeft. Ze heeft hem geleerd hoe hij om kan gaan met zijn gevoelens (o.a. i.v.m. pesten op school), wie hij is en hoe hij omgaat in een groep. Hierdoor is onze zoon bewuster geworden van zichzelf.

Ouders en jongen 11 jaar.

Ervaring 14

Toen we besloten hulp te zoeken voor onze zoon voelde ons eerste telefoongesprek gelijk al erg goed. Je had een wachtlijst maar we wilden graag wachten tot we hem aan jou toe konden vertrouwen. In uli kwamen we voor de intake, wat was onze zoon boos. Want nee! Hij ging toch echt niet naar Chantal. Gelukkig duurde dit maar even, toen waren we er samen uit dat we graag wilden dat jij ging helpen. Hem zelf in te laten zien wat een ontzettend leuke en lieve jongen hij is.

De eerste keren vond hij het erg spannend om te komen. Na de zomervakantie begonnen we en gelijk na de eerste keer kregen we een jongen terug die vertelde over zijn gevoelens en hoe spannend hij het allemaal vond. Een aantal keer vertelde hij voluit maar later wilde hij niet altijd precies vertellen wat jullie besproken en gedaan hadden. Wij vonden dit zijn goed recht en hebben verder ook niet doorgevraagd. Vaak kwam met naar bed gaan bijv. Alsnog naar voren waar jullie het zoal over gehad hadden.

We wilden graag dat onze zoon leerde zijn boze buien wat in de hand te houden maar bovenal zichzelf te respecteren en van zichzelf te houden en te accepteren. Dat dit uiteindelijk is gebeurd zijn wij ontzettend blij mee.
Dit betekent aan de andere kant meer discussies omdat hij ook zijn mening geeft en dat kenden we van hem nog niet. Als wij dan boos waren en hij ook dan was t daarna weer klaar maar het is (meestal) leuk om uit te kunnen leggen waarom wij bepaalde dingen vinden of doen en van hem te horen wat hij daar van vindt. Ik vind het ook leuk om van mensen in onze omgeving (zijn oma en een goeie vriendin) te horen dat zij hem zo veranderd vinden.

Lang verhaal kort, Chantal bedankt want je hebt iets heel bijzonders aan onze zoon teruggegeven wat hij kwijt was......waar wij m niet mee konden helpen en jij gelukkig wel. We weten lang niet altijd wat er tussen jullie besproken en gedaan is maar hebben wel van jou begrepen dat hij soms heel diep gegaan is en daarna toch gewoon weer doorging met de alledaagse beslommeringen.

Chantal, bedankt voor alles, het ga je goed, blijf doorgaan waar je mee bezig bent. 
Een hartelijke groet,
Ouders en jongen 11 jaar.

Ervaring 13

Als ouder heb ik dit traject als heel prettig ervaren. Omdat je als ouder aan de zijlijn staat, vind de terugkoppeling ook vanuit die positie plaats en is die anders dan wanneer ik zelf het traject zou hebben doorlopen. Wat ik heb ervaren is dat je een heel veilige en vertrouwde sfeer hebt weten te creëren voor onze zoon (met veel humor), waarin hij zichzelf heeft kunnen en durven laten zien en waarin hij enorm gegroeid is. Hij ging met veel plezier naar je toe. Je hebt zijn belang altijd vooropgesteld en met hem overlegd over bijvoorbeeld terugkoppeling naar ouders en leerkrachten. Het contact met ons als ouders en de mate van terugkoppeling was voor mij ook helemaal goed.

Ik heb aan onze zoon gemerkt dat hij gedurende het traject steeds meer zelfvertrouwen heeft gekregen, weerbaarder werd en een vrijer en blijer kind is geworden, die zichzelf accepteert zoals hij is. Hij wordt niet meer gepest op school en durft voor zijn mening uit te komen.

Wij zijn je ontzettend dankbaar dat je onze zoon in de gelegenheid hebt gesteld zo een enorme groei door te maken in zijn ontwikkeling, waardoor hij het ook op school weer naar zijn zin heeft.

Ouders en jongen 8 jaar.

Ervaring 12

Ik vond het heel fijn en voelde me op mijn gemak. Al van begin af aan hoopte ik dat het zou werken! Chantal wist precies hoe ze met me om moest gaan en wist precies wat we, als ik wat had vertelt, er aan konden doen.

Jongen 14 jaar.

Ervaring 11

Wij kwamen bij Chantal met de vraag hoe wij er voor konden zorgen dat onze dochter van 11 weerbaarder werd. Zij werd namelijk veel gepest en vaak ook genegeerd in de klas. Daar werd ze erg verdrietig en teruggetrokken van.
Na een uitgebreide kennismaking met ons en onze dochter was er aan beide kanten (ook bij onze dochter, die helemaal geen hulp wilde) direct vertrouwen. Na slechts vier sessies met Chantal hebben we nu een heel andere dochter in huis. Zelfbewust en ja wat zal ik zeggen.. volwassener.. en dat allemaal dankzij de sessies met Chantal. Een aanrader!

Ouders en meisje 12 jaar.

Ervaring 10

Onze zoon voelde zich fijn bij jou. De sessies hebben zeker geholpen, hij is veel minder snel boos, en is rustiger geworden. Als we nog een kindje zouden hebben, die een extra duwtje in de rug nodig heeft, wat wij niet kunnen geven, zouden zeker weer bij jou aankloppen.

Ouders en jongen 9 jaar.

Ervaring 9

Het is als ouder niet makkelijk om een gedragsverandering bij je kind te realiseren. We hebben het gevoel dat onze zoon door de therapie op een andere manier tegen bepaalde situaties aan heeft leren kijken en zich meer bewust is van zijn sterke punten. We hebben er vertrouwen in dat hij hierdoor adequater kan reageren in moeilijke situaties.

Ouders en jongen 11 jaar.

Ervaring 8

Onze dochter was erg te spreken over het komen bij Bloom. Het was fijn om te zien dat ze er zo op vooruit is gegaan. Ze voelt zich vele malen sterker dan voorheen.

Ouders en meisje 11 jaar.

Ervaring 7

Je hebt de tijd genomen om mijn dochter te leren kennen. Ze had een goed gevoel bij jou en heeft hierdoor veel kunnen leren over zichzelf. Ze vond de spelletjes erg leuk. Het contact met mij als ouder was open en duidelijk. Ook de leerkrachten zijn positief over het contact met jou. Hartstikke bedankt en succes met je praktijk.

Groetjes ouders en meisje 11 jaar.

Ervaring 6

De school heeft ons door verwezen naar Chantal omdat ze vermoeden dat er wat met Iris aan de hand was. Iris is vaak aan het dromen in de klas en doet lang over haar taken, thuis gaat het met de dagelijkse dingen zoals douchen, aankleden opstaan etc. ook traag. Chantal ging met haar aan de slag en bevestigde onze vermoedens. We werden doorverwezen naar Atria in Ede en daar heeft ze de diagnose ADD gekregen. Chantal is hier verder mee gegaan en heeft ons zowel thuis als op school geholpen met tips. Chantal heeft ons ook nog doorverwezen naar Berrie Gerrits in Nijmegen, via hem hebben we een cogmedtraining, SAS training en gaan nu nog junglememory doen. We willen zoveel mogelijk doen om geen medicatie te hoeven nemen! Met Iris gaat het op dit moment heel goed, de concentratie op school is veel beter, heeft een veel beter zelfbeeld gekregen en zit beter in haar vel. Van ADD kom je niet af, maar we proberen er het beste van te maken!

Iris 11 jaar.

Ervaring 5

Onze zoon was erg faalangstig, vooral op school, bij onverwachte beurten was hij helemaal van slag, en moest dan vaak huilen. Tijdens de sessies voelde hij zich erg op zijn gemak en kwam zelfverzekerder terug. Onze zoon staat zekerder in zijn schoenen, is nog niet van het probleem af, maar zit veel lekkerder in zijn vel, en durft antwoord te geven in de klas, steekt zelfs zijn vinger op. Mocht het nodig zijn dan kunnen we op Bloom terugvallen... Ook wij konden te allen tijde bellen en we hebben ook fijne gesprekken gehad, kregen tips en handvaten om onze zoon te helpen.

Groetjes Ouders en jongen 10 jaar.

Ervaring 4

Bloom was een rustpunt in de week, we leerden veel handvaten om mee te werken en soms was er juist na een sessie even een bommetje die barstte. Waarna er meteen tips kwamen om dit op te lossen. De volgende sessie werd hier dan naar gevraagd of het naar tevredenheid opgelost was. Onze dochter en mama hebben meer inzicht gekregen in het reageren van de ander. Daardoor kunnen we het kleiner houden en dit brengt rust in huis.

Groetjes Ouders en meisje 11 jaar.

Ervaring 3

De reden van aanmelding was het feit dat wij niet meer wisten hoe om te gaan met het gedrag van onze dochter. We hebben grote sprongen gemaakt na de eerste sessie in december. Onze dochter is na de EMDR sessies een ander meisje geworden. Meer toegankelijk. En wat zeer belangrijk is, haar zelfvertrouwen groeit meer en meer! Het was moeilijk om onszelf in eerste instantie kwetsbaar op te stellen. Maar door dat te doen, waren wij als ouders in staat open te staan voor nieuwe zienswijzen en konden wij onze dochter beter begrijpen en helpen. Het telefonisch en mail contact is altijd heel prettig geweest. Je reactie snelheid was altijd super Chantal! Wij zijn alle drie erg tevreden over de totale behandeling. Ik zou wensen dat alle ouders die het niet meer weten, hulp durven te vragen. In het belang van je kind, maar ook als ouders! Onze toekomst ziet er een stuk zonniger uit, dan een half jaar geleden.

Ouders en meisje 16 jaar

Ervaring 2

Toen we de eerste keer bij Chantal kwamen was de hulpvraag van onze dochter voor ons als ouders nog niet helemaal helder. Wel wisten we dat ze een enorme piekeraar was, angstig voor de dingen die wel of niet konden gebeuren, weinig zelfvertrouwen had overgevoelig was.
Het fijne bij Chantal was dat het helemaal niet belangrijk is wat de oorzaak is dat je zo bent, of doet, of denkt. Chantal gaat aan de slag en mijn dochter mocht zelf kiezen welke vaardigheid ze als eerste wilde leren. Heel praktisch en spelenderwijs, ze kreeg opdrachten mee en ging aan de slag.
Na 2 sessies had ze haar eerste vaardigheid onder de knie (het stoppen met piekeren), eigenlijk supersnel en na een aantal weken merkte we dat ze op andere vlakken ook aan het veranderen was. Ze kreeg wat meer zelfvertrouwen, liet zich minder snel uit het veld slaan bij tegenslag en durft weer meer de dingen te nemen zoals ze zijn.

De betrokkenheid van Chantal maakte dat onze dochter hard heeft gewerkt om haar vaardigheden onder de knie te krijgen. Een bemoedigend mailtje, oprechte belangstelling een aai over haar bol, dat alles heeft enorm geholpen.

Ervaring 1

Mede door scheiding ouders liep onze dochter met "knoop" in haar maag en had ze ook erg moeite met haar ontlasting. Ze reageerde gelijk op de therapie. Al heel snel voelde ze zich beter. Ze kan er nu beter mee omgaan, "knoop" is weg en na een 1/2 jaar moeilijke ontlasting (voor de therapie) ging dat ook aan het begin van de therapie al snel weer goed. Onze dochter heeft er veel aan gehad. Het is fijn om te weten dat als er wat is of als we vragen hebben, we altijd mogen mailen of bellen.

Groetjes Ouders en meisje 7 jaar.

Terug naar boven